Плевенските лекари от болница Д-р Георги Странски спасиха живота на млада жена от

...
Плевенските лекари от болница Д-р Георги Странски спасиха живота на млада жена от
Коментари Харесай

Плевенски лекари спасиха жена, отровена с антифриз

Плевенските лекари от болница  " Д-р Георги Странски " избавиха живота на млада жена от Горнооряховско. Това заяви Момчил Цветков, представител на лечебното заведение, съобщи Българска телеграфна агенция.

Той посочи, че се базира на проф. доктор Васил Тодоров - Началник на Клиниката по нефрология и диализа, където се лекува потърпевшата към 40-годишна пациентка. Тя постъпва в Спешно поделение на 29 януари т.г. в извънредно тежко положение, докарана по неотложност. Жената е с доста тежка комбинирана интоксикация вследствие на употребен антифриз и медикаменти. Пристига в безсъзнание, призната е през Спешното поделение в Клиника по токсикология. Заради извънредно неприятните ѝ медицински индикатори се постанова, с изключение на консервативно лекуване, да се извърши по неотложност извънтелесно ликвидиране на кръвта посредством хемоперфузия и хемодиализа. Това е осъществено от екипа на Клиниката по нефрология в Плевен и жената е изведена от тежкото положение. Възстановява схващане, естествени физиологични функционалности и животът ѝ е избавен, уточни Цветков.

В момента не престават грижите за нея в Клиниката, тъй като се постанова лекуване на последвала от отравянето остра бъбречна непълнота.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР